ALI PAŞA PILAVI
ALİ PAŞA PİLAVI
MALZEMESİ
Yarım kilo pirinç
4 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon
Yarım kilo kıyma
1 bardak et suyu
1 dilim ıslatılmış ekmek içi
1 yumurta
1 kahve fincanı beyaz fıstık
Kızartmalık yağ
YAPILIŞI
Pirinci bol suda iyice yıkadıktan sonra ılık suda yarım saat bekletiniz. Tencerede 4 kaşık tereyağını eritip pirinçleri ilave ediniz. Et suyunu ve suyunu ilave edip 3 dakika kadar karıştırarak kaynatınız. Ağzı kapalı yavaş ateşte pilavınızı pişiriniz. Kıymaya yumurta, ekmek içi, bir çay kaşığı tuzu, bir çay kaşığı karabiber ve kimyonu katarak iyice yoğurunuz. Fındık büyüklüğündeki köfteleri yağda kızartıp pişen pilavın üstüne koyunuz. Aynı şekilde fıstıkları da yağda kızartıp pilavın üstüne ekleyip sıcak servis ediniz.